Jul 14, 2015

Ooooo Balik Kampung

Mood balik kampung is on...walau diri masih di ofis tapi hati n jiwa semua dh sampai kampung. Walaupun ada keje tapiii mcm dh xnampak keje tu kikiki...


Baju, kuih muih dan brg2 semua dah packing, balik ni kita double check takut ada yg tertinggal. Excited xhenggat nkbalik kampunggg gitu..walaupun esok masih bekerja tp kt kepala otak dh plan nkminta half day..owhhh bos mohon luluskan yek huhuhu

Cerita pasal preparation raya tahun ni..sederhana je coz ye la kena bajet gak untuk org baru ni. Mama pun bukan leh melaram dgn baju blink2 or fesyen bagaikan. Abg Long Ail la yg melaram, serba serbi baru hehehe

Okla, untuk yang akan memulakan perjalanan ke kampung, make sure suis utama kt rumah ditutup n pintu2 rumah juga dikunci rapi n berhati2 di jalanraya n jgn guna laluan kecemasan juga ok.


Di kesempatan ini, Sue mohon ampun maaf andai ada salah silap dalam penulisan Sue diblog ini. Salam Lebaran untuk semua

Jul 7, 2015

Anak Manja Mama, Kawan Gaduh juga :)

Salam Ramadan semua...
fuhh baru berkesempatan membuka blog, niat nk update tu ada tp asyik tertunda je kan hehehe

Lama tak bercerita pasal anak teruna ni..
Dah besar n akan jadi Abg Long tak lama lagi...Insyaallah :)

Since nak dapt adik ni, manja yg amat
Mama mesti kena teman je...n makin sensitif gitu..

Sue ingat lagi, masa tu Ail baru lepas operate tonsil..opps cerita operation tonsil pun xupdate kan huhuhu...xpe next Sue update k...
sambung cerita kikiki.....
Ail sgt2 manja masa tu, apa2 nk mama je, abah pun dia xnak..
then, dhsihat sikit dari tonsil dia kuat meragam n suka marah2 n kdg2 sampai nak pukul mama huhuhu..masa tu Sue just fikir Ail mayb meragam coz dia terasa sakit lagi kat tekak tu takhabis lagi

Pening2 sikit tu ignore je coz ingat letih n berjaga mlm kan..
Rupanya check2 dh almost 12week xsilap
Hahahah..patutla Ail buat perangai


Paling kelakar bila mak n abah Sue tgk Ail asyik meragam n nkmemukul mama je..
Diorg siap minta air penawar dari ustaz, kot2 lembut sikit hati tu kan kikiki
Macam2 hal kan Abg Long to be ni...

Tapi lepas dh tau n ckp kat Ail dia nk dapat adik, ok je perangai dia..
just manja yg amat tu mmg xleh nkkata apa la kan..
N sensitif juga huhuhu..
Mama xleh naik suara kat dia, comfirm menangis 
n minta dipujuk n peluk cium kata sayang kt dia, baru ok..
manja kan kikiki

To my anak manja mama...
Walau Ail ada adik..sayang mamaabah tetap sama
tiada kurang...Ail rezeki yang mama abah tunggu sekian lama...
Ail juga pembawa keceriaan dan rezki yang amat berharga bagi mamaabah..

Sama juga dengan bakal adik Ail yg akan lahir ini..
Kasih sayang yg tiada berbelah bahagi
Juga rezeki yg mamaabah harap...

Semoga Ail dapat jaga adik dan jadi Abg Long yang baik dan bertanggungjawab...
Semoga kasih sayang mereka berdua erat selamanya
Dan sentiasa dibawah lindungan dan rahmat NYA...
Amin :)

May 14, 2015

Thai Tom Yam Kung Ayer@8, Putrajaya

Yuhuuuu...lama dh x menulis di sini huhuhu. Banyakkk yg nk dicerita tp asyik tangguh je kan...busy manjang je kikiki...
Okla..balik pada tajuk entry, sue n husbnd mmg sukaaaa sgt terjah tempat2 mkn n kalau tempat tu kena dgn tekak, maka berulang kali la kami terjah. Salah satu tempat yg jd pojaaan kitorang, Restoran Thai Tomyam Kung di Ayer@8, Putrajaya. Setahu sue restoran ni ada beberapa branch lain..korang rajin2 la search k.
Kitorang suka mkn masakan panas kt sini. Menu wajib diorder ayam gajus,kesukaan husbnd, tomyam ayam, my favourite n telur kungfu, kesukaan my son...ambil set kecil pun dh cukup utk kami 3 beranak coz portion hidgnnya byk. Rupa makanan?...meh tgk sini..tp waktu ni, sue teringin nkrasa sup ayam kampung n sayur kailan....sedapp juga tau

Aug 11, 2014

Resepi Cinch Smoothie :)

Salam semua...
Maaf la ye..cuti raua lama sangat.
Sampai blog pun dh nk bersawang hehehe

Ok..entry warm up saya hr ni...
Bagi semua terliur tgk...
Cinch Smoothie...yer Cinch Shake Shaklee tu la...kita leh pelbagai kan cara olah Cinch ni tau. Kalau tiap2 hr just bancuh fgn plain water or juice boring gak kan :)

Cinch Smoothie yg di taburi dgn buah2 segar..mesti nafsu nak minum meluap2 punya bila nampak smoothie ni, tambah2 bila cuaca panas2..mmg umpphhhh sgt la kan. Dhla segar, berkhasiat dan yg penting boleh mengurangkan kg dan ukuran cm badan korang...

Ok ni resepi Cinch Smoothie

* 2 scoop Cinch ( prefer Vanilla flavoured)
*Susu segar/ full cream
*Sesudu plqin yogurt (optional)
*Ais Cube secukupnya
Buah2 segar yg dipotong

-Blend semua yg bertanda * sehingga halus
-Masukkan dlm gelas..dh tabur buah2an segar
- Sedia untuk diminum

Senang n mudah jer...Selamat mencuba :)

Untuk order Cinch + resepi Cinch lain yg enak..boleh pm/contact jer saya :
Suhaila | 012-3160991
Halimi | 012-3160091