Nov 30, 2009

Cerita Balik Raya...

Walaupun raya dh lepas..aku pedulik apa, nkcite gak he..he..Tgk jam 8.07 mlm, masa ni kitorang baru berada area Damansara..tgh jem ler hu..hu..Kitorang bertolak dr rumah dlm jam 7++, so 8.07 am baru kt Damansara..betapa jem nyer jalan masa nih..Punca jem nih besala accident langgar montot ler..tu la sapa suruh bwk laju2, kan dh langgaq montot..so disebakan keta yg byk maka jemla jalan sampai xleh gerak...eeee menyusahkan org jer.

Setelah meredah segala jem yg ada..kitorang selamat sampai pukul 1.15 a.m!!!!! 6jam lebihhhhh tau, kalau ikut kira ambik masa dlm 3 1/2 jam jer tau..lama tul perjalanan..cian hubbyku kepenatan drive n aku pula kepenatan tidur ha..ha...teruk tul kan bukan nktolong drive...he..he.. hr tu bw keta manual, aku mmg fail terus kalau bw manual tp kalau bw keta aku tu pun iyeee ke aku nkdrive keh..kehh..

Ok, cite skit pasal raya hr tu..biasa jer la coz kt kampung kitorang takde meriah sgt, cuma pd hr raya kedua tuh busy skit kt rumah mentua disebabkan ada rombongan hantar cincin tanda kt my SIL. Majlis dijalankan agak meriah n ramaila sedara mara dtg bertandang. Alhamdulillah dlm pkl 7.00 pm majlis tu selesai semuanya.

So semalam, Ahad aku n hubby plan mmg nkbalik awal coz taknak letih tempuh jem..pkl 10.30 kitorang dhbertolak balik ke sini..Alhamdulillah jln mmg takjem n jam 1.30 kitorang dhsampai kt KL...sempat shoping n makan dulu lg tu..he..he..terus takpenat coz leh jalan2 shoping ha..ha..Pkl 5.00 ++ baru kitorang selamat sampai dirumah. Ok tula skit cite pasal raya kitorang. Tgkla kalau ada gambar2 yg berkenaan aku akan tempek nanti ek.

Kek Raya...



Sempena raya haji hr tuh, aku sempatla merajinkan diri wat 2bijik kek tuk bw balik kampung ..he..he.. maklumla kan dh ada oven, so hobi lama sudah kembali la he...he..nnti korang leh tgk entry yg byk pasal baking menbaking nih he..he..

Cite pasal kek nih..yg atas tuh kek lapis dgn cream cheese crackers n bwg tuh coklat marble cake with cheese..tu diaaa cheese sesaja, sesuai untuk membesarkan badanku ha..ha..Sorila ek gambor kek lapis tu lupa nkambik masa dh siap bakar n potong, lupo la yg tau terus ngap masuk mulot ha..ha..gambar tu masa proses melapis sedang dijalankan ;p...kalau sape teringin nkwat kek nih leh la buka web My resepi tu ye.


Nov 24, 2009

ALZA...

Sape yg dhg tengok kereta Perodua ALZA??? Sape2 yg ada hajat nktukar keta or terasa nkmuatan lebih, lehla g tengok ALZA nih..Aku n hubby dhg tengok kt Wangsa Maju mlm semalam, bukanla semata2 ke sana nk tengok ALZA nih tp kebetulan. Otw kami balik dari JJ Wangsa Maju coz jumpa seseorg, tetiba hubby yg tengah drive nih nk U turn balik...aku ingat hubby salah jalan coz kami takberapa biasa dgn jln kt Wangsa Maju nih, aku yg agak penakut nih agak cuak tgk hubby tetiba nk U-turn kt jln yg sedia ada byk keta tuh..Yesss mmg aku nih penakut naik keta, kalau bawa keta ok jer tp bila duk sebelah rasa gayatttt sgt2..tahla napela teruk sgt hu..hu.. Nape hubby U-turn????? coz dia nampak ada pelancaran keta baru Perodua ALZA...aku ni sebenarnya idak la tahu ada keta bary nkkuar..hu..hu..nampak sgt ketinggalan zaman kan ha..ha..

Ok cite pasal MPV ni, apa yg aku tengok mmg cantik n design terkini...amat sesuai kepada yg berkeluarga ramai. Buat masa nih, untuk kitorang takdela sesuai sgt, yela nkwat apa keta besar2, kalau ada ramai nanti lehla..insyaallah, moga2 dimakbulkan olehNYA..Amin. K la xnkcite byk2 korang tengok n nilaila sendiri ALZA nih...kalau berkenan g serbu Perodua cepat he..he..





Nov 23, 2009

Selera Negori...

Semalm kitorang ke Amcorp Mall n disebabkan kitorang taklunch, so aku terasa nktry makan kt satu restoran dalam Amcorp Mall nih..Selera Negeri Sembilan. Sapa2 yg teringin nkmakan masakan negori lehla makan kt sini.

Mcm2 masakan yg aku nampak... lehkatakan mmg masakan dari negeri 9 la rasanya. Cara makan kt sini jenis berhidang. Pilih jer lauk2 yg korang nak, then diorg akan serve kt kita...so takmacam kt kedai lain, kuah taruk atas jer kan he..he..

So nktau apa yg kitorang makan...ni dia :p

Ikan keli salai masak lemak dengan pucuk paku, Daging salai masak lemak cili api (tp hubby ckp kali ni takpower sgt, sblm nih dia makan mmg pedas tul), n ikan kering sepat......Sedap n kena betulla lauk2 nih dgn nasik putih he..he..

Ok tu jer cite yg nkwat korang terliur tghhari nih...agak2nyer korang terasa lapar tak????

Kerana Transformers.....

Bandar Tasik Selatan....Apala kitorang nkwat kt situ ek???? ni semua Transformers punya pasal eiiiiiii geram tau, takfaham tul aku napela hubby ku ini suka menda2 camni. Disebabkan geram dgn dgn dia pernah aku cakap "kenapa kecik2 taknak kumpul...dhbesar baru sibuk nkkumpul" hu..hu..jahat kan ayat aku keh...keh.., so hubby jawab pe tau "Kecik2 mana ada duit, kang kalau mintak kat abah tentu2 kena punya..ingat murah"....he..he.. betull gak kan, mesti kena punya dgn abah dia (abah akula gak kan :p) coz menda tu bukan 2, 3 hengget....haaa tau pun mahal, so napela minta gak..ish..ishh..takfaham..takfaham aku..takpela ye cyg..kuterima seadanya :p

Opss byk lak membebel pg2 nih..berbalik pada destinasi kitorang, aku teman hubby g jumpa seorang budak ..see budak yer cyg, bukan pak budak pengumpul ini menda ha..ha.. mayb student kot lg, budak ni (he..he..lupa nama dia) ada nkjual sekor transformer dia kt hubby..tahla hubby dpt no dia dr Mudah.com tu kot, so setelah beberapa minggu tawar menawar via sms makanya ptg sabtu hr tu kitorang g la jumpa budak tu.

Tapi kan aku nktergelak..coz mmg muka budak tu mmg mcm blur n takpercaya hubby aku yg minat menda nih..masa hubby aku angkat tangan kt dia aku dhtgk ke'blur'an budak itu, rasanya dalam hati dia mesti kata 'betull ke pak budak ni yg minat' he..he..(jgn mrah ye cyg..gurau jer) tp serius aku mmg gelak terus bila budak tu kata "abg ker yg minat"...ha..ha..terbukti mmg dia mcm takpecaya keh..keh..kalau la kau leh snap muka budak tu kan best he..he..

So nila menda yg telah berlakunya jual beli hari tu....ape tah namaya Ravege kot ahhh xtaula aku hu..hu..Gambar taksempat nknap..ni aku google jer, tp mmg sebijik camni ler rupenya...ish..ish..cantik ker...takfaham..tak faham...

....aku yg masih tak faham :p............

Nov 20, 2009

Suka Ini Lagu....



Ketika Cinta Bertasbih - Melly Goeslow Feat Amee

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

Nov 18, 2009

Lobster..Yummyyyyy

Semalam pas balik dr puchong terus menuju ke Alamanda n terus lunch kt sana. Tekak hubby teringin sgt nkmakan lobster kt Manhanttan tuh, so apalagi terus ler masuk ke Manhanttan tuh. Disebabkan set ni jer yg ada lobster, so order ni la................................

Tah ape nama set ni lupa..Seafood Set Platter with Lobster, lbh kurnag camtula namanyer he..he..Sedappp n creamy sgt2, kitorng makan lobster tu jer n yg lain2 tuh xhabis, so tapau bawak balik ler...xmampu nkhabiskan semua tu..byk sgt.

N satu lagi hubby suka dgn air nih...Alabama ape tah...lupo lagi namanyer he..he..Sgt2 sedap n berisiko untuk menaikkan berat badan wakaka....

Nov 17, 2009

Sonic oh Sonic

Korang layanla video nih.....

Mula-mula dia kena BULI.........................
video

xpasti korang nampak clear ke tak....budak sekor ni tgh nakal lompat masuk dalam plastik n pada masa yg sama my hubby terus angkat plastik tu ala-ala mcm angkat plastik yg ada barang...apa lagi ...cuak ler sonic ni tetiba kena angkat terussssss lompat ketakutan ha..ha..Padan muka kena buli dgn abah he..he..

Pastu..kejap jer la takutnyer...Kembali nakal.............................................................................

video

Dan akhirnyer...................................................................................................................................


ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZzzzzzzzzzzZzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZ :p

Nov 16, 2009

Bestnyer Tido.....

Di satu pagi yg indah......
Zoom skit..ternganga tido, dibuai mimpi2 indah...mimpi berenang kuak lentang ker nih wakakaka.................
Opssss terceksi lak ha..ha...

Tertunai Jua Hajat Dihati...

Wahh ayattt tak tahannn he..he..Hajat ape lak ek mcm org ngidam rupenyer. Opsss jgn salah tafsir ekk, hajat yg 'terbesar' itu masih belum lagi berhasil, moga2 kan 'terhasil' dalam masa yg terdekat ini insyaallah..i wish..i wish..

Ishh melalut la plak..nktau apa hajat yg dh tercapai...Jom tengok



Ok berposing dulu he..he..see passanger berhemah..pakailah tali pinggang :p


Sebanarnya ni otw nkg Amcorp Mall, mmg weekend selalu ke sana..tempat favourite hubby buat masa ni coz hubby skrg pengumpul patung2 dragon ball n smlm tetiba berminat dgn transaformers plak....eiiiiiiiiiiii grrrrr geram tau...nnti aku upload koleksi2 yg dhberlambak kt rumah tuuuu grrrrrr geramnyerrr napela minat menda tu, kan bagus budget utk menda2 tu bg kt sue jer sayang he..he..

Dh shoping kt Amcorp Mall..g la singgah kt JJ Taman Equine yg hanya beberapa minit jer dr rumah aku. Disebabkan kegeraman melihat hubby telah melenyapkan duit dlm RM 100++ semata2 untuk membeli koleksi transfomer yg hanya 3 ketul shj!!!!!!, aku pun apa lg teringat la menda yg teringin aku nkbeli setelah menda itu dimusnahkan oleh Sonic yg bertuahhh...So ni la aku beli.....


Oven la...ha...ha..kotak jer la dulu aku tunjuk, nnti dhwat kek aku tunjuk oven nyer plak..opsss korang nampak takk..nampak kan..meh aku bg cerah n zoom sket...............


haaa...tu diaaaa dia wat perangai dh, bg tempat lepak xnak nkduk kt sini....wat perangai elok2 jgn duk lompat2 atas oven mama dh tau..kang berderai kaca2 mcm hr tu..nasib oven free, dpt cabutan bertuah Agro Bank, tapi kali ni kalau berderai lagi mama ketuuuukkkkk kepala tuuuuu :p...ye ke nkketuk? sampai ke hati aku nih :p. Ok stop kt sini, nnti2 dhjd kek aku tunjuk rupe oven ituuuuu yer..dh ada oven, gian membuat kek telah kembali yer ha..ha..

Nov 13, 2009

Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan Port Klang

Rabu td kitorang g Klang coz hubby ada nkcari sesuatu kt sana, so alang2 dh ada kt Klang kitorang terus mencari tempat makan yg popular kt kt Port Klang..Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan. Temapat makan kt sini mmg luas n best coz mmg dekat laut, sejuk jer. Kt sini kita leh pilih ikan2, udang, sotong n mcm2 lg yg terasa nkmakan..then choose masakan apa yg korang nk. hari tu kitorang ambik sotong n udang wat goreng tepung, ikan sikap wat bakar n menu sampingan tomyam campur, telur dadar n kailan goreng sos tiram n nasi pulak hubby pilih nasi putih jer, aku plak ambik nasi lemak he..he..lengkap yer untuk menambah sel2 lemak hua..hua..So meh tengok menu2 kitorang ek :p

Makanan xsampai lg..so kita posing dulu he..he..


Antara Makanan yg diorder :p
Siakap Bakar
Nasi Lemak aku ha..ha...

Keseluruhan makanan kt sini sedap..cuma kailan sos tiram tu jer aku rasa xcukup rasa. Harga semua makan ni xsilap aku RM 63.00..okla kan mmg byk n siap tapau bawak balik coz dhxlarat nkhabiskannyer.

Nov 11, 2009

Spagheti Carbonara Nyum..Nyum...



Jemput tengok yer ha..ha..nkngajak makan dhhabissss, so gambar je la tinggal hu..hu..Semalam tekak rasa nkmakan Spagheti, selalu duk buat Spagheti Bolognese (ishhh tul ke eja nih..hu..hu..) so tukar wat Carbonara plak....dari dulu mmg prefer masak sendiri spagheti kalau teringin nkmakan coz mmg berbaloi-baloi wat sendiri..n yg penting leh ulang2 makan byk kali he..he..

Sonic Vs Garfield

He..he.. korang layanla video nih. Masa ni kitorang tengah layan cite Garfield n masa tu terpandang sonic ni mcm tercari2 suara Garfield tu..cakap kt hubby n terus dia angkat sonic..so apalagi bulatttttttt bijik mata dia duk tengok cite Garfield tu..tahla apa yg sonic duk fikir masa tengok Garfiled tu..jgn fikir nkmakan byk lagi sudahhhhhh..kopak den hu..hu...


video

Nov 4, 2009

Menggedik Di Pagi Hari

Selalu tiap2 pagi selalunya akula orang 1st sampai ofis, so pagi coz agak boring tunggu ofismate lain sampai kegedikan telah terserlah...klik sini..klik sana..gedik sorang2 he..he..Ape sebenarnyer ek motif aku gedik hari ni ....fokus betul2 apa yg kau nktunjuk ha..ha...
-
-
-
-
-
-
-
Wajah gedik dipagi hari hu..hu..
-
-
-
-
-
-
-
Cantiknyer mataku ini......grey colour kui...kui...

Nampak tak...he...he..nknunjuk contact lens ku yg cantik ini ler...ha...ha..gediksssss tul kan....ishhhh tapi kan bawah mata tu napela teruk sgt...xpe2 aku senang mencuba menghilangkannyer :p

Jom Jahit Manik

Weekend tadi aku bertungkus lumus menyiapkan jahitan manik kat baju aku sendiri. Sebenarnyer baju ni baju raya hari tu...tp taksempat pakai lagipun masa tu taksempat nkjahit manik, so kalau pakai pun takde serinyer lagi coz takde manik he..he..tu la kan sapa suruh malas n asyik tangguh2 jer, takleh nkmelaram pakai baju ni masa raya hari tu huk..huk...tapi akhirnya weekend tadi mula jahit manik tangan baju tuh..punyala bertungkus lumus selama 2 hari tu n akhirnya yessssss siappppppppppppppp.Yeayyyyy..akhirnya dapat gak pkai baju ni g keje hari isnin tadi :-)

Ini dia proses menjahit sedang dijalankan...................................................................

so nila hasilnyer.................................................................................tgk tuh punyalah pulun jahit sampai senget2 cincin pun dhtakheran ha..ha...






Nov 3, 2009

Aksi Sonic

Hari tu aku ada kata nkcite pasal aksi budak kecik si Sonic dengan ikan nemo n friends he..he..so taknak cite banyak2, korang tengokla jer video yg berjaya aku ambik ni tapi kalau ikutkan selalu lagi bengong aksinyer, taktaula psal apa bila aku pegang jer hp nkrakam dia si sonic ni ala2 cover macho gitu..isshhh kalau tak xterkawal kenakalannya sebenarnyer.....rasanya kecut ikan2 tu dibuatnyer ha..ha..

video