Nov 11, 2009

Spagheti Carbonara Nyum..Nyum...



Jemput tengok yer ha..ha..nkngajak makan dhhabissss, so gambar je la tinggal hu..hu..Semalam tekak rasa nkmakan Spagheti, selalu duk buat Spagheti Bolognese (ishhh tul ke eja nih..hu..hu..) so tukar wat Carbonara plak....dari dulu mmg prefer masak sendiri spagheti kalau teringin nkmakan coz mmg berbaloi-baloi wat sendiri..n yg penting leh ulang2 makan byk kali he..he..

8 comments:

Lady of Leisure said...

waduh2... tak tahan tgk udang besar tu...
:D

sue_eila said...

he..he..jgn terliur ek

Qumairah said...

cabonara my fav..leh tanya cemane buat kuah dia. Tak baper suker pregonye dlm botol/tin tu..mine asyik tak jadik jek. Tak mcm makan kat eden..plezzz

Wife to Firdaus Ghazali said...

wah...cedapnya kak........bak sini kasi resepi ;P

sue_eila said...

Qumairah;

he..he..sue mmg guna prego jer, cuma tambah bahan2 mcm seafood, tomato n msuhroom..cuma nksedap n lemak lagi tambah krim masakan tu

Azie,
nkyer..nnti akak pos wakaka, resepi? akak guna prego jer..tumis bawang besar yg dhpotong kecik2, then masukkan prego pastu masukkan bhn2 mcm mushroom n seafood, kalau pekat tambah skit air akhir sekali kalau nklg creamy masuk krim masakan (kdg2 akak xmasukkan pun)..letak bhn perisa secukupnyer..leh makan dh :-)

Tihara said...

cream masakan tu cane plak..brand ape..org kampung nk try jugok..mcm best jer

Qumairah said...

Oooo tambah cream ek ok ok cuber nanti..ade member sinih soh pecah telur sebelum angkat entah lerr..tapi semangat nih nak masak ujung minggu nanti

sue_eila said...

tiha,
ishh sue pun org kampung tau..krim masakan tu leh dpt kt supermarket, kt ara frozen tuh..sue selalu guna jenama Anchor..tiha tgk jer kt kotak ada tulis cooking cream

qumairah,
waahhh semangat nkmasak tu he..he..nnti nktry gak la pecah telur kot2 sedap