Oct 18, 2012

Mikail Is One...

Adehhh..mmg teruk tul penyakit M skrg ni kan...sebulan sekali nkupdate blog pun malas huhuhu...nway sekarang MIkail dah 1 Tahun 18 hari...makin bijak n pandai merajukkk sudah huhuhuhu..tapi still tak berjalan lagi...tapi gigi dah 10 batang..orang tua2 kata kalau tumbuh gigi dulu lambat berjalan..mungkin teori tu leh diterima pakai..tapi sue takkisah pun asal Mikail aktif dan sihat....Hasrat hati nak upload gambar majlis besday Mikail tapi keadaan internet tak mengizinkan..Insyaallh ada peluang, sue akan uploada ye :)

Oct 6, 2012

Update Terbaru huhuhu

Salam n selamat berhujung minggu ye kawan...fuhhh lamanya sue takupdate blog nih kan...sebulan lebih gak kan...Sorry la agak busy...hehehe busy la sgt yer.Sebenarnya Sue sedang berjinak2 dgn dunia bisnesss...huhuhu bisness pe yer????... Sue skrg mengambil tempahan buat kek, cupcake, cheese tart n puding.Sue ni baru peringkat ber taktih lagi....Mula2 takdela terfikir nkmeniaga, baking ni sekadar hobi sehak dulu lg tp memandangkan ramai yg bertanya..so akhirnya dgn galakan suami Sue cuba buat...Alhamdulillah diterima dengan positif :)...
So kalau ada yang berminat menempah kt sue amat di alu2kan...just sms/call Sue di 0123160991...
N kalau nktgk kek2 yang sue hasilkan boleh ke blog ni http://mamamikailbakery.blogspot.com...tapi blog ni baru lg...so byk yg sue tak upload lg...ada kelapangan sue update yer.Ok cukup dulu utk hr ni...nkkena baking moist chocolate cupcake lak ni :)
Published with Blogger-droid v2.0.8

Aug 15, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam semua
Sue pasti semua dalam mood raya sekarang kan
Hati smeua dah melayang ke kampung
Jasad jer ada kat ofis kan hehehehe

Okla, dikesempatan ini Sue sekeluarga ucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Ampun dan Maaf sekiranya ada salah dan silap
dalam pertuturan atau coretan yang menyakitkan hati
Sesungguhnya apa yang baik datang dariNYA
dan apa yang buruk adalah dari kekhilafan diri ini

Sue akan beraya di kampung Kuala Kurau dan Nibung Hangus
Family Sue n Family In law
Terletak di daerah yang sama..Daerah Kerian ye
So takde masalah nk balik kampung
Jemputlah datang ke rumah ye kawan2
:)




Aug 6, 2012

Mama Jeles

Hari ni cuti Nuzul Quran untuk negeri2 yang mengambilnya..
Malangnya Putrajaya tak ambil
Maka Mama kena drive sendiri g keje
Coz Abah keje di Cyber..makanya cuti
Dan dengan itu MIkail duk dengan Abah hari
Huhuhu mama jeles tau..

Pepun mama dah siapkan sup n rebus nasi impit untuk Mikail
Harap2 Mikail suka
 Coz semalam mama masakkan bihun sup daging kt Mikail
Bukan main suka n bertambah2 makan
Suka Mama tengok

Tapi...
Agak confius mana gi lemak2 itu
Coz badan Mikail taknak naik sgt
Sedih Mama bila ada yang kata anak mama kecik
Tapi memanjang ok!!!!!!
Macamla mama takbagi makan
N kadang2 salahkan diri sendiri coz takdpt nk BF kan Mikail
Bukan takcuba BF tapi..
 mayb sebab Mama ada fibrodenoma tu
N pernah jalani operation
Hasilnya mmg amatla menyecewakan dan boleh kata tiada huhuhu
Nakwat camner..Mama redha

Ehhhh dh melalutla pulak...
hehehehe
Padahal kalau susu ada pun sekarang ..takdenya Mikail heran dh
huhuhu....
Takpela..
Yang penting anak mama sihat, cergas dan aktifff
Tu dh cukup membuatkan mama n abah gembira
Biarla orang nkkata apa
Senyum dan iyakan jer la 


Mesti Mikail tengah golek2 dgn abah kan..Jeles mama huhuhu

Jul 30, 2012

Juadah berbuka 29 Julai

Semalam menu yg sempat dibuat adalah Black Pepper Steak dan Roti Jala dgn Kari daging...simple jer coz sampai rimah dr Melaka jam 2++...do rehat2 jap n nasib baik Mikail pun nktido, so mudah sikit sue nk mengemas n membasuh baju hehehe..dan disebabkan letih, malas nkkuar ke bazar ramadhan...so itulah yg terhasil utk berbuka smlm..Alhmdllh kenyang :)..Hari ni plak berbuka apa ek???? Rasanya hari ni mcm beli jer coz stock barang basah dhhabis huhuhu...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Jul 28, 2012

1st time Holiday with Mikail

Salam Ramadhan semua...kami sekarang ada di Melaka..bercuti di bulan Ramadhan...boleh pulak gitu yer...Sebenarnya husbnd ada keje kt sini, so dh alang-alang leh check in hotel, husbnd bawala kitorang bersama hehehe...ni la 1st time Mikail holiday...n ketika ini Mikail senang lena...bagussss mama suka, charge bateri byk2 yer sayang, nnti bangun leh kita jln2 n mamaabah leh buka posa dgn tenang huhuhu...oppppsss, Mikail kan sudah nktido siang kan tp akan menjadi mudah sedikit kalau ada menda ni...playpen yg wajib dibawa...kalau tak jenuhla kitorang bersilat nktidokan dia huhuhu

Published with Blogger-droid v2.0.6

Jul 24, 2012


Salam Ramadhan semua...
Dessert untuk berbuka hari ini
Nak resepi???
Lehla ke blog masak sue
Http://modemasak.blogapot.com
Selamat berbuka
Published with Blogger-droid v2.0.6

Jul 14, 2012

Menu Mikail Hari Ini


Weekend jer mesti Sue akan cuba fikir menu untuk My Hero. So pagi tadi Sue buat Scrambled egg ni... Alhamdulillah licin Mikail makan...mcm takcukup jer sebiji telur hehehe
N untuk lunch Sue masakkan bubur nasi daging dengan bayam n carrot. Okla jom semak resepi utk scrambled egg yang Sue cipta khas untuk baby...Untuk bubur tu rasanya semua dhtahu caranya kan :)..
Bahan-Bahan
-1biji telur ambik kuning sahaja(Mikail baru 9bln)
-Sedikit Carrot dan kacang peas direbus sehingga empuk
-Sedikit susu FM di bancuh dgn sedikit air
-Sedikit Unsalted butter
Caranya:
1.Satukan kuning telur dan bancuhan susu, kemudian pukul sebati
2.Lenyekkan carrot dan kacang peas
dan masukkan ke dalam telur tadi, gaul sebati.
3.Panasakan kuali, letakkan sedikit butter, masukkan adunan tadi.
4.Kacau dan hanvurkan sehingga masak.
5.Sedia untuk dihidangkan
Published with Blogger-droid v2.0.6

Jul 12, 2012

Bila Dia Dapat Toys


Jom kita tengok gelagat n wajah -wajah kesayangan mama n abah ni bila dapat hadiah

 1st teether mama n abah beli...suka sgt dia gigit..maklumla masa ni dhstart gatal gusi dh. malangnya teether ni takberumur coz abah g steril..habis penyek2..jenuh cari sama  n warna camni tapi takjumpa

Maka ni lah gantinya...nasib baik Mikail suka
 :)

 Ni dapat maa warehaouse sale My Dear
Mak Tok dia hadiahkan dan...

Walker ni Tok Wan yang bagi 
:)

 Smurff...
Abah beli kt R&R Tapah masa otw balik dari kampung
Cian tengok takde menan kt dlm keta
Owhhh kecian Smurf  coz asyik kena gigit hidungnya itu hahahahha

 Ni mama yang hadiahkan...
Sebab suka sgt stereng
Kalau naik keta mesti nakmain stereng keta tu dulu
So mama pun belikan menan ni
1st time mama beli menan Online

 Ni plak dapat masa Mikail dalam perut lagi hehehe
Gift dari AzZahra..
Kalau dapat ni asyik nkmasuk mulut la
Taksesuai lagi pun menan ni untuk Mikail sebenarnya

Abah bagi 
Time ni tgh xcited dapat hadiah
Taksabar nkmain..
Menan ni bergolek2 bila disentuh
Pastu bila dia nakambik takdpt terus tension sampai nangis2 
N last2 dia takut 
hahahaha
But sekarang ni dhtakkisah..siap tepis lagi kalau menan tu golek2 kt dia hehehehe

 Ni pun abah bagi..
Suka sgt la tu..
Siap pandang abah dia n
Senyum semanis2nya kt abah dia seolah2 macam ucap terima kasih
Serius...sue pun nampak masa dia senyum tu, 
mmg sue pun rasa senyuman tu mmg manis n ikhlas sgt
N abah dia sampai menitis air mata terharu 
hiks...

 Dan disebabkan senyuman itu...
Maka abahnya beli lagi satu menan ni 
Pandai anak mama ambik hati kan
hahahahha

Yesss..M for Mikail!!!! 
Dan..
Ni la menan yang paling disukai dan paling sedap untuk digigit dari dulu hingga kini
Adehhhhh....

Jul 11, 2012

Solid Food:Salmon Pasta

Rasanya 2 minggu lepas Sue gigih mencari pasta ni untuk My Hero, Mikail
Kebetulan shopping barang2 kat Carefour Alamanda,
Sue terus g ke bahagian makanan baby
Akhirnya jumpa ini

Gambar dari Encik Google :)

Dan dengan semangat yang berkobar2 memasak pasta yang cumil ini untuk My Hero
Ni la rupa Pasta yang telah siap disediakan
:)
N ni resepinya

Bahan-bahan
Baby Pasta Stars Heinz Secukupnya
Ikan Salmon- potong kecil
Puree Carrot
Bawang Holland-cincang halus
Susu FM (dibancuh dengan air masak )
Olive oil

Cara-Caranya
Rebus pasta sehingga lembut -toskan
Panaskan olive oil dan tumiskan bawang yang telah dicincang halus
Masukkan Ikan Salmon, biarkan ikan masak sekejap 
Kemudian masukkan puree carrot dan susu FM, biarkan seketika
Masukkan Pasta yang direbus tadi dan gaul sebati
Siap untuk dihidangkan

Senang kan cara nkwatnye..bagi baby korang yang still takde gigi lehla blender bagi halus, Kalau macam baby Sue yang dah ada 6batang gigi sue just lenyek2 bila nksuap kt Mikail. Rasa pasta ni lemak2 berkrim gitu n MIkail pun suka juga walaupun masa 1st time suap kt mulut Mikail, dia macam nkmuntahkan tapi still kunyah n telan hahahaha...
Selamat Mencuba 
:)


Jul 10, 2012

Puree Untuk My Hero

Ni Antara puree yang sue selalu buat 
Mudah..fresh..n yang penting menyihatkan
:)



Sue akan wat puree ni untuk campur dengan bubur Mikail
Selalunya Sue akan wat puree untuk masakan 2 hari jer Sabtu n Ahad 
Kalau dah ada puree ni, senang sikit
terutama carrot, kalau takblend mmg susah nkhancur kan
Lagipun Sue mmg tak akan blend bubur nasi Mikail
Coz yang Sue perhatikan Mikail taksuka bila bubur tu sebati
so, sekarang just lenyek2 guna sudu jer la
N Mikail  7bln++ dulu...
Sue lenyek bubur nasi dengan penapis santan tu

Selain puree kat atas tu leh jugak wat puree epal, puree pear n puree labu
Mesti anak2 korang berselera bila makan nnti
Okla..habis cerita puree
Nnti sue upload lagi makanan yang Sue sediakan untuk Mikail
Insyaallah, Sekali dengan resepi 
:)



Jul 9, 2012

Owhhh Sedapnyer....

Tetiba terliur plak tgk gambar rojak yg ambik senalmni...Padahal baru semalam jer kan makan...Balik rumah ni nnti aderla yg cargas potong buah2 kt peti tu n gaul dengan kuah rojak mak bee..perghhhh mesti terangkat ...hahaha padahal perut dr pg td berangin jer taksedar diri tul
Published with Blogger-droid v2.0.6

Jul 6, 2012

Alamanda Bagi Cream n Fudge free

Tadaaa...
Sue dapat ice cream free
Alamanda bagi 
Sempena besday saya tahun ni
Untuk pengetahuan besday saya 5 Mei yer (siapa baca bagi hadiah :P)
So Selasa tadi baru g redeem coupon yang diberi
Tahun lepas dapat Kek Secret Recipe

Bagus gak dapat coupon ni
Coz Sue takpernah rasa lagi ice cream ni
Selalu layan Baskin Robbins jer 
Ok not bad n sedap
Harga pun murah
Anyway Thanks You Alamanda
Tahun depan bagi coupon yang best2 lagi yer





Jul 2, 2012

Bakat Terbaru...

Akhir2 ni Mikail ada bakat baru...
Banyak kali cuba snap n record
Akhirnya berhasil juga
Coz Mikail ni 
Bila nampak kita nkrakam/snap gambar
Mesti taknak tunjuk gelagat dia
Shy2 cat la kunun nyer 
heheheheh... 
Lucu kitorang tengok gelagat dia
Tah dari mana Mikail belajar..
Nak tau apa bakat baru Mikail
Jom tengok video ni

video
cumel tak????

Jun 27, 2012

Solid Food For My Hero

Alamak...
Mikail dhnak masuk 9 bulan baru mama nak wat entry solid food
Dah macam2 jenis makanan mama perkenalkan
Since 6 bulan seperti yang disarankan mama dah start introduce solid food kat Mikail
N Alhamdulillah...
So far semua Mikail terima dengan penuh selera
Senang n lega mama
Seronok tengok Mikail makan
Tapi satu jer yang mama risau
Mikail taksuka air suam
Adoiiii....
So mama terpaksa bagi Mikail makan buah n sayur byk2 huhuhu

Antara solid food  yang mama dhperkenalkan mulai 6 bulan ialah

  • Puree Pisang
  • Puree Epal
  • Puree Pear
  • Puree epal+pear
  • Puree avocado
  • Puree kurma
  • Carrot+Kentang+Labu
  • Bubur nasi+carrot+kurma+prune
  • Bubur nasi+carrot+kentang+ikan bilis 
  • Bubur nasi+carrot+kentang+ayam
  • Bubur nasi+carrot+sweet patato+brokoli+ayam/bilis
  • Mashed Potato+gravy (olive oil+daging+peas+carrot +air masak sampai lembut then blend)
  • Stim Fish Salmon+brokoli+kentang+carrot 
  • Bubur Nasi+ Salmon+carrot+kubis bunga+sweet potato






Ok tu la kot setakat ni...masa mula intro solid food makesure kita kena pastikan tekstur makanan yang dihidangkan mestilah hancur n halus..sekarang MIkail pun dah ada 6 batang gigi, tekstur agak kasar sedikit coz nk latih dia mengunyah makanan...Ye la kan takkan nk telah jer nnti takreti lak mengunyah hehehehe...






Sue masak untuk Mikail just on weekend or bila sue cuti,On working day BS Mikail yang masakkan bubur kat Mikail n melalui pemerhatian Sue, tiap2 pagi masa Sue hantar Mikail mmg BS dia tengah sediakan bubur  + sayur2 seperti carrot n kentang (ni sue intai2 masa hantar pagi2 tu hehehe) n Sue mmg yakin BS Mikail sediakan bubur yang mmg fresh setiap hari..Alhamdulillah bersyukur dapat BS yang bagi Sue cukup elok jaga Mikail.

Sekarang tengah plan nakmasakkan lebih kepada grill/stim  n pasta...ala-ala western la konon coz nakbagi Mikail rasa yang lain skit bila time mama masak..ye la dh time mama keje makan bubur jer kan....jangan pulak dia demand western kat BS dia sudohhh huhuhuhu...nnti takpasal2 mama kena cari BS minah salleh pulok hahahaha


Korang Pernah Wat Camni Tak?????

Sebelum korang tengok gambar di bawah...
Ini bukan penderaan yer
Ini adalah kerna terpaksa 
hahahaha

Pernah korang wat camni...
Bagi  anak tido kt dalam car seat kt dalam playpen 
Kalau dalam keta ok la kan..
Ni kat dalam playpen  hahahhaha

Tau sebab ape leh jadi camni...
My boy Mikail ni mmg amat susah nktido siang
Walaupun dia ngantuk..tapi suka sgt kawal mata tu
Tambah2 sejak dia pandai memanjat ni
Lagi seksa nkbg tido waktu siang
Bila letak jer dalam playpen ni...dia panjat n jenguk kitorang kt katil
Dulu bila kitorang pura2 tido or tinggalkan dia jap sorang2..dia akan tido
Tapi skrg...jgn harap
Yang risau tu bukan apa
Pandai memanjat tapi takpandai duduk..
So faham2 la apa akan jadi
Duk tersembamla kt dlm playpen tu
Tapi mmg takreti sakit
Bangun n panjat lagi..dan lagi huhuhu

So..
Akhirnya...
Hubby ada idea wat camni
Risau ooo kt dia terutama kepala tu
Asyik duk jatuhkan diri jer kan

Dah terikat kt carseat tu n takleh buas
Tahu pun tido
Mengantuk sebenarnya tapi nakmain jer
Mikail..Mikail..
Mmg susah naktido siang

Tapi...
Kalau malam mama mmg senang amat
Belum lagi matahari tu tergelincir
Dia dhstart tenyeh2 mata 
Kadang2
Kitorang saja wat lengah2 n main dengan dia
Taknak bagi tido..
Tapi akhirnya mesti mengamuk 
hahahaha...
Selalunya dalam 7.30pm ++ tu 
Mikail mmg dhselamat tido
Adehla Mikail
Macam2 la kamu ni sayang 




Jun 20, 2012

90/60=Tekanan darah rendah

Salam pagi rabu kawan2
Sue still mc hari ni
Kenapa????
Seperti tajuk di atas....
Dhlama takdpt penyakit ni
Seingat sue sblm pregnant dulu jer ada...masa pregnant alhamdulillah bacaan hb ok jer.....
Tup2 dtg balik
Since Jumaat lepas mmg dhterasa pening2 n Mikail pun takberapa sihat n selsema....
Ingatkan biasa jer....
Nak kata Mikail naknaik pangkat abang...ohhh tak kot hahaha                so, g la klinik semalam ( padahal isnin tu g klinik dhcheck Mikail...husbnd suh check belagak taknak huhuhu) setelah terasa mmg nktumbang mlm tu hehehehe              so, tu la jawapannya, 90/60                         Adoiiiiii.....
Nasib takkena warded lg...just kena rehat n minum byk2 n makan
Okla stop dulu...dhterasa cam nakterbang jer ni huhhhu....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Jun 9, 2012

Ohhh RV ku...


Selamat malam semua...

Mata takngantuk lg...

Tetiba teringat blog yg dhlama tak hapdet

Byk cerita yg dh tertangguh

Pepun sue kembali dgn menayangkan RV ku

Ada cerita pasal RV ni

Sebenarnya RV ni sue wat untuk bagi kt sedara yg nak bertunang...

But lastly sue kena balik kampung jenguk abah yg tak berapa sihat....

Dan dgn itu, RV ni masuk perut kitorang akhirnya....takdela rezki untuk bakal pengantin huhuhu

Okla tu cerita RV

Kalau nkresepi RV ni lehla g blog masak sue http://modemasak.blogspot.com

Published with Blogger-droid v2.0.4

Apr 19, 2012

Dia dah mula tunjuk skill


Budak hensem di atas ni dh 6 1/2 bulan ++
Tangan tu dah takreti duk diam
Semua benda di tarik
Tengokla tu..dah tercabut2 huruf tu
Yer Mama tau
M for Mikail kan :p
Clever boy....

Sekarang cukup suka main dengan remote astro
Mama n Abah tengah syok duk tengok berita
Tup2 tukar siaran lain :)

Sudah mula emilih orang2 yang disukai
Kalau taknak tu terus meraung jer

Then
Kalau nak hantar rumah BS dia pagi2..
Dalam lif dhwat muka sedih
Sampai rumah Mama Gee
Belum masuk lagi dh mula nk meraung
Tu masa pagi

Petang lak...
kalau mama n abah lambat ambik n kakak n abang2 dh balik dulu
Meraung jugak
Sedih hati mama n abah ambik lambat
Tapi...
Kalau mama n abah ambik dulu
Tersengih2 dia
Adehla sayang mama abah ni
Makin bijak kamu yer
Suka sangat mama n abah tengok perkembangan kamu
Alhamdulillah syukur :)

Apr 16, 2012

Jom Teka....


Berdasarkan gambar di atas
Cuba korang teka apa yang sedang dilakukan oleh Mikail
hehehehe

Apr 2, 2012

Cian Anak Mama

Mikail admit again...
Cian anak mama
Cucuk jer demam
Bukan demam sikit2
Terus naik tinggi
Risau sungguh hati ni

Padahal sebelum cucuk ok jer
Kalaula cucuk tu leh dikecualikan
Mmg mama n abah takkan bawa Mikail tau

Tapi nakwat camner
Cucuk yang Mikail leh demam ni
Cucuk WAJIB
Huhuhuhu







Alololo cian dia






Mr. Smurf pun teman Mikail :)

- Posted from my iPhone :)

Mar 30, 2012

6bulan Dah :)





Hai aunty2 :)
Hari ni Mikail dah 6 bulan
Sekarang Mikail dah pandai menjulur ke depan dengan pantas

Hari ni Mama n Abah nakbawa Mikail cucuk
Doakan Mikail tak demam tau :)

- Posted from my iPhone :)

Mar 28, 2012

Sudu Yang Diidamkan :)

Hahahahaha
Sudu apakah yang diidamkam
Sudu emaskah????

Dah lama cari
Pelbagai khidmat search engine dicari
Akhirnya jumpa
Hairannn..
Napela susah nak dapat sudu ni

Sudu apakah itu
Ni dia...hahahahaha
Sudu makan untuk anakanda tercenta
Nak dekat 6bulan dh kan...
Yeayyyy dh leh bg makan

Senang n cepat
Untuk menyuapnya
Just masukkan puri or bubur yang kita wat kt dalamnya
Then picit skit..kuarla makanan tu kt sudu tu
hehehhee
Takdela terhegeh2 mama nak suap
Coz Mikail ni pantang lambat
huhuhuhuhu

Tambah efektif lagi kalau masa travel or dalam keta
Takdela risiko naktumpah2 kan :)

Nak tau kt mana Sue beli????

http://www.thebabyloft.com
Korang leh beli online or pergi sendiri ke
HQ kt Publika Shopping Mall, Solaris Dutamas KL
or
Outlet kt The Waterfront @ Parkcity, 5 Persiaran Residen, Desa Parkcity 52200 Kuala Lumpur

oppsss satu lagi
kakalu korang berminat n dah register kt website tu
Imformla yang korang dapat tau dr Sue
Dengan taip email sue ni sue_bppt@yahoo.com
:)

Mar 26, 2012

Pecah Rekod


Mikail tido di bouncer
Tu la pecah rekodnya
Nape????
Coz Mikail mmg jenis susah nktido siang
Kat buai pun belum tentu nak tido ok
Tambah2 di bouncer ni....

Ni la 1st time mama tengok Mikail tertido
Masa ni mama buka Channel Disney Junior
Mikail tengok cartoon Mickey Mouse tu
N mama lipat kain sebelah dia
Mama duk perhati Mikail
Duk tahan mata taknak tido

Agak rugi takdpt nak record keadaan masa tu
Mmg lama jugak dia tahan mata
Last2 terlelap jugak
Sambil pegang baju baru yang abah beli :)

Tapi.....
Biasala..taksampai sejam pun tido
Dah terjaga sambil tersengih
huwaaaaaaa
Mikail...Mikail..
Mmg bijak
Dapat bezakan malam n siang kan :)

Mar 21, 2012

Yeayyyy..Mikail Dah Tumbuh Gigi

Petang semalam masa abah Mikail main2 dengan dia
Tiba2 terperasan ada 2batang gigi dhnampak kt gudi bawah Mikail
Patutla 2,3 menjak ni suka sangat duk menggigit
Bila kiss mama pun mesti nak gigit pipi mama
Tangan mama n abah toksah citela
Mmg kalau dapat digigitnya
Rupa2nya naktumbuh gatal gusi
Hahahhaha

Sue cuba naksnap gamabr gigi Mikail
Tapi bila buka mulut
Mikail mesti lindung gigi dia dengan lidah
Adehhhhh
Bijak tul anak mama ni
Balik ni nakcuba snap lg
heheheheTengok tu...cover dengan lidah
Eiiiii geram mama kt dia tau


Mar 20, 2012

Abah's Little Driver :p


Amacam ada talent nk jadi pemandu formula F1 tak
hahhahaha
Abah dia bagi berdiri depan stereng tu
Terussss...
Pegang stereng gaya nk memandu
Takyah ajar2 dah...
Ni la keberkesanan melalui......
Pembelajaran melalui pemerhatian
hehehehehe

Mar 19, 2012

Saya Suka Hisap Jari :)

Ni la habit Mikail sejak dia umur 3bulan kot
Hisap Jari
Hehehhehe

Dua Jari tu mmg wajib masuk mulut
Kadang2 semua jari nak di masukkan
Haiiilaaa...Mikail
Pernah bagi puting..
Mmg taknak
Taksedap macam jari dia agaknya
hehehehe

Haaaa...
Tgk mama pun jari tetap kt mulut
Ishhh..Ishhhh

Tapi orang kata ....
Budak yang suka hisap jari ni....
Budak baik
Kalau betulla..
Alhamdulillah....... :)

Mar 18, 2012

Blueberry Cupcake Siap :)





Salam semua :)
Hujung minggu ni bersemangat membaking 4 pot luck n sambutan besday di office esok

Malam semalam sempat baking n hari ni menyempatkan diri mendeco cupcake ni

So ofismate ku sekalian
Ambik mood dulu yer
Esok leh rasa
Hehehehe....

Resepi????
Sila ke my new blog masak :p...
Nnti sue update kt http://modemasak.blogspot.com yer

- Posted from my iPhone :)

Mar 13, 2012

Mode:Risau

Hari ni 1st day Mikail kt rumah BS
Nape tak ke Taska???
Nnti2 ada masa sue cerita

Macam2 yang dirisaukan

Pertama...
Takut Mikail takserasi lagi dengan BS dia
Harap2 BS dia, Mama Gee leh handle dia

Kedua...
Mikail siang biasa guna buai
Tapi
Mama Gee taknak biasakan guna buai
Coz Mama Gee ada history pasal guna buai ni
So, dia agak takut

Cerita pasal buai ni
Ada positive nye untuk sue...
Honestly Sue pun mmg kalau leh taknak bg Mikail buai
Masa mengandungkan dia lagi mmg kalau leh taknak guna buai
But...
Lepas bersalinkan dia..
Mikail taknak tido siang
N akhirnya sue terpaksa akur bagi dia buai
Walaupun sebenarnya sue sangat2 sedih masa tu
Mmg buai menyenangkan Sue n orang2 disekeliling
Tapi...
Banyak bahayanya terutama kalau bukan bawah pengawasan kita
dan sampai bila nak berbuai?????
Takkan nakbergantung kt buai jer bila tido siang
So...
Mayb ni 1st step untuk Mikail dilatih tanpa buai
Mmg Sue taknafikan, Mikail mesti akan nangis
Kesian mmg kesian
Tapi kena keraskan hati ni
Kena fikir masa akan datang juga camner
So
Harap2 Mama Gee dapat latih Mikail tido tanpa buai
N harap2 orang sekeliling dapat support kami
dalam menjayakan misi ini......
Huhuhuhu :(

Mar 11, 2012

Penawar di kala sedih








Nape ni???
Gambar ni abah Mikail snap
Masa ni baru lepas kena neb
N meraung tak hengat
Nangis takde la sgt tp meraung marah yg lebih huhuhuhu

Mikail kalau marah pujuk camne pun takjalan
Cuma satu ni jer agak berkesan ketika ni
On jer Upin Ipin
Pasti terus senyap n khusyuk je tgk
Hai la anak...
Huhuhuhu

- Posted from my iPhone :)

Mar 10, 2012

Cian dia :(





Kesian anak mama abah ni
Demam dh ok tapi...
Kena neb la pulak
Coz nakbuang kahak

Hari ni dh 2x kena neb
Mlm ni kena lg sekali

Kuat yer sayang
Mama tau anak mama kuat
Huhuhuhu

- Posted from my iPhone :)

Good Morning





Hari ke-3
Masih lagi di SunMed
Tak tau lg bila leh discaj

Result 2nd test dengue
Alhamdulillah
Mikail bebas Dari virus denggi
Lega sgt2 smlm bila doct call n imform result tu...

Now, Mikail dhstart active
Cuma kena stay 1 or 2 hr lg kot
Coz kesan Ubat antibiotik Akan jadi cirit skit
N
Ada skit kahak n kena neb huhuhu

- Posted from my iPhone :)

Mar 9, 2012

Weekly +ve Dengue Test





Alolo cian anak mama abah ni
Mikail skrg kena warded kt Sunway medical
Result test darah weekly +ve dengue...
So kena repeated ambik darah lg
If virus dengue tu Ada...result Akan +ve terus...
Hopefully result kedua nnti -ve
Ya Allah,
Lindungi Dan Jauhkanlah anakku Dari sebarang penyakit.., Amin

- Posted from my iPhone :)

Mar 7, 2012

Ciannyer dia





Alololo cian anak mama
Dah ber CD jer la
Demam n batuk

Balik dari Klinik terussss mama bg mandi lagi..,
Suhu dah 38...
So apalagi kena mandi la bg sejukkkk

Skrg dh tido pun
Hopefully sihatla
N mama leh keje esok huhuhu

- Posted from my iPhone :)

Mar 6, 2012

WhatsApp la pulak

Sms 5Mac 2012, 10.57 am
My hubby: Sue pandai main WhatsApp, abg dah main best
Me:Pernah dgq, tapi tak pernah main, camner nkwat?
bla..bla..bla
Siap



Hahahaha
Orang ber WhatsApp kita pun nak gak
Tapi best gak kan whatsApp ni

Tambah2 ber WhatsApp dengan yg tersayang kan
Suka..Suka hahahaha

So kawan2ku
Mari kita ber WhatsApp sama2 ye

WhatsApp...WhatsApp...WhatsAppp
huhuhuhu