Mar 13, 2012

Mode:Risau

Hari ni 1st day Mikail kt rumah BS
Nape tak ke Taska???
Nnti2 ada masa sue cerita

Macam2 yang dirisaukan

Pertama...
Takut Mikail takserasi lagi dengan BS dia
Harap2 BS dia, Mama Gee leh handle dia

Kedua...
Mikail siang biasa guna buai
Tapi
Mama Gee taknak biasakan guna buai
Coz Mama Gee ada history pasal guna buai ni
So, dia agak takut

Cerita pasal buai ni
Ada positive nye untuk sue...
Honestly Sue pun mmg kalau leh taknak bg Mikail buai
Masa mengandungkan dia lagi mmg kalau leh taknak guna buai
But...
Lepas bersalinkan dia..
Mikail taknak tido siang
N akhirnya sue terpaksa akur bagi dia buai
Walaupun sebenarnya sue sangat2 sedih masa tu
Mmg buai menyenangkan Sue n orang2 disekeliling
Tapi...
Banyak bahayanya terutama kalau bukan bawah pengawasan kita
dan sampai bila nak berbuai?????
Takkan nakbergantung kt buai jer bila tido siang
So...
Mayb ni 1st step untuk Mikail dilatih tanpa buai
Mmg Sue taknafikan, Mikail mesti akan nangis
Kesian mmg kesian
Tapi kena keraskan hati ni
Kena fikir masa akan datang juga camner
So
Harap2 Mama Gee dapat latih Mikail tido tanpa buai
N harap2 orang sekeliling dapat support kami
dalam menjayakan misi ini......
Huhuhuhu :(

2 comments:

Tihara said...

alahai dah makin cute anak sue..haah, elok jgn ajar buai..sbb senang nt kalau ke mana2 tkde la dia meragam nak berbuai kan :)

sue_eila said...

Kak Tiha, tq :)..tu la kan kalau tak pakai buai mmg senang byk kalau nkkemana..tahla masih belum berjaya sepenuhnya lg, kena slow train mikail ni :)