Jan 14, 2009

Silent Me...

Lama gak aku xupdate blog nih...coz aku dilanda kemalasan and mood mmg xde langsung disebabkan peristiwa sedih seminggu before aidiladha..i'm misscariage, masa tu 6 week. Sedih tu mmg sedih tp semua tu aku anggap ujian dariNYA...mmg dari mula wat upt aku dh rasa lain macam coz aku wat 4 kali UPT (selang 2-3 hari lps 2weeks xdtg period), 2kali tu aku wat kt klinik semuanya result weekly positive..line nampak but samar jer..so akhirnya pada 1/12/2008 start bleeding n masa mula tu confius gak aku ni period ke apa ke..but 2nd day bleeding tu rasa sakit teramat nk g toilet mmg comfirm aku misscariage..petang tu hubby bawa g klinik n check semua n doctor kata xyah D&C coz dhkuar semua...n doctor kata kandungan aku tu mmg dr mula xsihat.. tu yg selama ni bila UPT samar2 jer...kalau tak misscariage pun mayb mcm2 akan jadi...so dari situ aku redha coz mungkinada hikmat disebaliknya...Alhamdulillah sekarang ni aku dhsihat sepenuhnya n hopefully tahun 2009 ni akan bertambah sinar n rezeki kepada aku n hubby...Kawan2 doakan semoga aku dapat conceive semula. Okla nnti aku update blog ni, coz mmg byk activity hubby wat untuk aku untuk gembirakan hati ni hu..hu..

2 comments:

tiha said...

oh..bestnye..merase juge pengalaman pregnant..saye langsung tak penah..lagi sedey..wat treatment ke sblm pregnant tu eila..atau natural je..ape2 pn muga Tuhan beri rezki anak kat kite utk thn ni..

sue_eila said...

Tiha
Alhamdulillah eila xdela wat treatment apa2 pun..mg rasa jugak la, tapi rasanya hubby yg byk rasa kot coz dia yg nkmakan masam byk, masa nkmisscariage hr tu pun pagi tu dia yg rasa sakit..eila just sakit2 belakang jer masa tu he..he..Insyaallah, eila pun doakan kita diberikan rezeki anak pd tahun ni :-)