Sep 20, 2010

Cerita Syawal 2010


Hu..hu..hu..Akhirnya....baru nkkuar cerita raya :p...Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir Batin sue ucapkan kepada semua. Walaupun dhlewat kan.....tapi demam raya masih lagi terasa, masuk keje pun masih terasa lagi mood raya..mood keje sedang dicari tapi takjumpa2 lagi keh..keh..

Tapi dalam seronok2 raya ni..agak sedih n terkilan juga bila sue buka blog ni masih ada lagi comment yg tak diundang oleh orang "asing" itu lagi. Takkan takfaham lagi yg sue taknak blog sue ni jadi yempat maki hamun awak..so sudah2la, itu hal awak dengan orang itu..bukan saya. Sue buat entry tu untuk berkongsi dgn kawan2 sue yg memerlukan tapi kalau still lagi org asing tu asyik memburukkan orang itu..sue terpaksa dengan sedih delete entry tu...sue taknak ada sapa2 yg disakiti.

Okla tutup cerita tu dulu..sue nkcerita pasal Aidilfitri tahun ni. Alhamdulillah, tahun ni adalah Syawal ke-4 sue n suami menyambutnya bersama. walaupun masih berdua tapi kemeriahan tetap dirasai n sue bersyukur dengan segala nikmat yang dikurniakanNYA...


Sue n hubby n SIL bertolak dari KL pada mlm raya...Alhamdulillah jalan takjem n kitorang sampai kampung dlm pukul 2.00 pagi...Tahun ni hari raya pertama disambut di rumah family sue...sebenarnya takde beza pun rumah family sue or rumah mentua coz kitorang leh dikatakan sekampung...dlm 15min jer perjalanan..bezanya pagi raya tu jerla kat rumah mana dulu hahhaha...tu pun kira jugak hahhahhaha....Cuma tahun ni sue n hubby balik awal kerumah mentua coz family mentua nkbalik ke Pahang pada malamnya. So dlm pukul 12.00 tghr, dhsalam2 dgn mak n abah, sue n hubby pun terus ke rumah mentua...n yg tak taham tu mata still bengkak..bukan sebab nangis tapi sebab takcukup tiur n letih coz samapi kampung dhpagi kan hehhehehh.....haaaa tengokkkkkkkkkkkk nihhhhh..................................

oooohhhh mataku...tidaakkkkkk

Macam biasalah, rumah mentua sue mmg rumah wajib untk budak2 kampung ni serbu. Masa sue sampai tu meriah dgn budak2..dari ruang tami depan sampaila ke belakang...takmenang tangan MIL n SIL melayan hehhehe....so apalagi takkan takfaham2, tolong ler apa yang patut kan hahhahaha..takkan nkjadi mandur lak hihihi.....

ishhhh rajun tul kan...hahhahha..perasan

meriah n penuh kat rumah MIL.....

Petang plak sue n keluarga mentua menyempatkan diri menziarah family belah FIL di Bukit Mertajam...tu pun agak susah untuk kitorang keluar dari rumah coz ada jer tetamu kecik yg datnag hehheh...akhirnya dekat maghrib baru kitorang sampai ke saudara di Bukit Mertajam...sembahyang n bla2..bla.. dgn semua yg ada n dlm pukul 9++ kitorang pun balik...sue n hubby mmg dhtaklarat sgt coz penat n mengantuk takhabis lagi, so salam2 MIL+FIL+SIL coz diorg pun mmg nkbalik rumah n kemas2 barang n berangkat balik Pahang terus.....kiranya kuat jugak ler FIL sue ni leh lagi drive jauh2 mlm huhuhuh...so sue n hubby terus balik ke rumah family sue dengan kepenatan n keletihan yg amat sgt....

Kat rumah mak ngah....muka dh keletihan tu


habisss sudahhh ceritera raya pertama :-)...raya kedua????? tunggguuuu hehheheh....

2 comments:

Tihara said...

nampak letih beraya..akk tk beraya mana pun thn ni..mk skit, tk ceria sgt :(

sue_eila said...

ye ker..sue dokan mak akak cepat sembuh amin