Sep 27, 2010

--- Syawal Ke-2 ---


Ceritera raya ke-2, sue n hubby mmg takde plan nk ke mana, so ikut mak g kenduri kawin jiran kt kampung, takjauh pun dari rumah. Disebabkan lama tak makan nasi kenduri, so sue n hubby apalagi ok jer la...tapi bila sampai kenduri n makan, takseperti yang diidamkan huhuhu...bukan rezeki kitorang tapi yang best adalah cendol..sedap hehhehehh...Disebabkan itu juga sampai lupa nksnap gambar hahhahaha...

Habis makan2 n jumpa tuan rumah, sue n hubby hantar mak ke rumah coz kitorang nkmerayau ke pekan...ada juga ajak mak tapi biasalah mak takkan ikut punyer kalau takde abah bersama...loving couple tau mak n abah sue, takpernah pun berjauhan hehhehhe....

----------------------------------------******--------------------------------------
1st kitorang ke pekan Parit Buntar (ni tempat dating dolu2 tau hohoho)...ronda2 tapi byk kedai tak bukak, almaklumla baru raya ke 2, still bercuti semuanya...pastu kitorang ternampak spa n urutan thai, hubby pun ajak sue ke situ coz nkmemanjakan diri hehhhehe...hubby sue wat urutan n sue hari tu agak takde mood, so just duduk kt situ n rehat2 n sempat jugak la terlelap sementara tunggu hubby memanjakan dirinya huhuhuhu

Dhhabis aktiviti memanjakan diri...kepala otak sue ligat fikir nkkemana plak...tetiba sue teingat kat Kuala Sepetang...takpernah pun ke sana coz yg sue tau mee udang kt sana amatla popular n sedap....kata orang la kan...terus suggest kt hubby n seronoknyer apabila hajat diperkenankan hehhehheh....


hehhehhe....jom kita merayau....

So kitorang zzzzzassssssssssssssss ke Kuala Sepetang...dr Parit Buntar ke Kuala Sepetang perjalanan dalam 1jam jugakla jika memandu ala2 cuti2 malaysia hehheheh...taktau pun mana letaknya mee udang yg popular tu coz bila sampai jer area kuala sepetang ...mak aihhhh byknya kedai mee udang, mana satu yg famous tak tau, so kitorang ambil langkah bijak bila terpandang sign boar Mee Udang Mak Jah..coz kitorang perasan hanya ada sign board Mee Udang Mak Jah jer...n sign board ni dhada start dari beberapa kilometer masuk Kuala Sepetang...Alhamdulillah dh sampai hehhehhe

Ni la kedai yang di cari..MEE UDANG MAK JAh....


Parking pun ada untuk kemudahan n kedai ni dekat dengan masjid :-)


Meja 16...oppss dalam plastik tu mee udang yg di tapau untuk mak n abah :-)


Posing dulu sebelum makan hehhehheh



Yummmmy..sila tengok n terliur yer, mee n udang yang besar yang berenang2 sebelum di ngapppppp


Perut dhkenyang....apalagi bayar la hahhahaha

4 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

akk sedapnyer mee udang nie....
jeles tgk akk dpt ngap udang yg berenang-berenang dlm pinggan akk tu!

Lady of Leisure said...

huwaaa geram tgk udang dok bersusuh atas mee tuh..

Tihara said...

syiok nya mee udang..ho liao..hehe

sue_eila said...

noremy;
hehehejgn jelesss... mmg sedapppp bangat,nnti kalau ke tepeng lehla ajak cik abg g sana.

lady;
hahaha mmg geram..puas hati tul dpt makan udg yg besar n fresh mcm tu

tiha;
memang ho liao keh..keh