Jan 27, 2010

Rindunyer....

Kisahnyer, last week aku n hubby g jenjalan kt KL. Otw balik, hubby yang agak biasa jalan2 short cut kt KL telah melalui satu jalan ni....n masa ni hubby tanya kt aku, rasa2 familiar tak dgn jalan ni, aku yg mmg xpernah nkhafal jln2 kt KL ni mulala tgk keliling, then geleng kepala kt hubby kata xtau..hubby senyum pastu kata takkan tiap2 hari jalan pun takingat...so tetiba ingatan kembali so dgn comfident aku menjawab...yeessss ni jalan ke Pearl International Hotel. hubby yg mmg dhdpt baca apa aku fikir terus kata, haaa kalau nksnap gambar cepat, jap abg dhnak masuk simpang tu, so apalagi cepatla aku kuarkan hp n snap la....

he...he.. apa ek yg aku rindu sgt tuh, xkan bas rapid KL hu..hu..sebenarnya ternampak bangunan yg kt nun jauh tu....he..he..tu adalah hotel Pearl International Hotel. Nape ek aku rindu kt hotel ni, adakah tempah honeymoon? oh no..no... xkan aku nkhoneymoon kt tengah bandar nih...xbest..xbest keh..keh...

Ceritanya, hotel ni adalah hotel paling lama aku duduk iatu selama sebulan, n yg paling penting free ok....lama kan aku duk sini he..he..aku n beberapa org lagi kwn2 duk sini disebabkan kitorang baru masuk keje n dikehendaki menjalani proses training di HQ ofis kt Cyberjaya...so segalanya ditanggung termasuk pengangkutan ke tempat kerja...n paling best gaji pun jalan keh..keh...so mmg byk memori kt sini dgn mcm2 ragam x-officemate, tapi mmg aku n beberapa kwn aku je yg muda kt sini..yg lain mcm mak n bapak kitorang jer, apapun aku rasa mayb akula paling byk kenangan kt sini, apa kenangannya xyahla cerita hanya mereka yg ada disini mengetahui segalanya adoiiiiii....dhla duk sorang satu bilik.....Mmg rindu gak kt bilik hotel ni n sekarang ni terasa nkcheck in la kt hotel tu...agak2 hubby setuju tak keh..keh..???

3 comments:

Tihara said...

owh..teringat kenangan lama rupanye :)

Lady of Leisure said...

hehe teringat kenangan lama eh..

sue_eila said...

tiha,lady..
ahaa teringat memori n kisah2 silam yg byk di situ keh..keh..