Jul 10, 2009

Jom makan2

Hari ni ni nkcite pasal makan je hu..hu...So amaran kepada sesapa yg tgh kebulor jgn terus membacanyer hu..hu.. Ada beberapa tempat makan favourite aku n hubby suka sgt g. Kekdg tu dlm 1week tu 2,3 kali g hu..hu..so sesgt la malasnyer aku nkmemasak kannnnn hu..hu...yesss mmg malas n dapurku mmg xberasap skrg. Tahla rasa membazir je masak coz berdua kannnn, so senang cite makan luar jer but weekend wajibla masak kalau xkemana2 coz suamiku mestila nkrasa masakan isterinyer walaupun xsetaraf chef kannn hu..hu..Ok cite pasal tempat makan kitorang...Jom tengok :-)


Red Island Cafe, Equine Park, Seri Kembangan....dkt area rumah jer ni hu..hu..
- Walaupun coffee/nescafee bukan minuman kesukaan dn jarang aku ambik tp,bila kt sini tah nape mesti nak order Red Island Coffee, prefer yg hot..mmg layanla minum sini. N satu lagi roti bakar dia bessttttt...utk hubby wajib 2 set double ha..ha..Makanan lain kt sini biasa2 je bg aku n kalau yg western tu hidangannya amatla sikit..tu pendapat aku n hubby la kannnn maklumla kuat makan kan kitorang ni he..he...
Red Island Coffee...but kitorang bukan ahli ye..he...he..

Red Islan Cafe, Roti bakar double n roti arab peanut butter

Restoran Saba'
- Restoran ni adalah restoran arab ye...terletak di Cyberjaya, xjauh pun dr rumah dlm 15 min je kot...ni pun selalu kitorang terjah tambahan bila perut terasa amat lapar..kenapa ek??? coz nasi n lauknye byk...maklumla kan makanan arab..mcm mana besar org arab mcm tula byk makanannyer hu..hu..so sapa2 yg xkuat makan leh kongsi jela. Tapi kalau aku xleh kongsi coz hubby mmg jenis selera org arab :p opssss sori ye cyg terkutuk la plak he..he..Cite punya cite lupo nkcakap makanannyer kan..kitorang selalu order Set Chicken/Lamb Kabsah, Set Chicken/Lamb Hanith...ala2 mcm nasi beriani la cuma rasa makanan dia lg best n ayam/kambing dia mmg lembut n bila makan rasa rempah ratusnyer but kalau sesapa yg suka makan berkuah tu mayb xberapa suka sgt kot coz mmg xde kuah..cuma ada sambal cili (rasanya la kot...:p) n hirisan timun n tomato..but lehla kalau nkminta kuah ayam/kambing..sblm ni pernah gak order tp tawar la sgt2 kuahnye itu he..he..Minuman kt sini aku prefer jus mangga..best gila macm diorg blender sebiji buah mangga jer tau
ooooo muka gembira ye...taula nnti 2011/2012 leh lunch kt sini selalu coz LHDN pindah Cyberjaya kan...ehhhh sila abaikan tayangan 18 sx dibelakang itu ye..he..he..

masa ni xrasa nkmakan nasi so aku order kebab jer..leh minta mcm ni or yg dgulung..n tula jus mangga n warna putih tu jus lemon..mcm susu je kan tp mmg rasa lemonnyer..fresh jer
Lupo nk ambik gambo lamb hanith yg hubby makan haritu...tp rupa makanan tu mcm kt menu gak..tu antara menu yg selalu org order ada byk lg sbnrnyer. Agak2 xreti nksebut tunjuk je la kt waiter tu..coz ada yg xreti berbahasa melayu k..BI pun skit2 jer pandai ha..ha..

Ehhhh tu je ke hu..hu.....Buat masa ni 2 tempat ni je la kesukaan, tempat2 lain tu biasalah fast food jer kannnn MCd. KFC, Pizza (wat delivery order je :p), Burger King ..........n sewaktu dengannya he..he..Nnti kalau ada tempat makan favourite lain yg dijumpai akan ku updatekan okeyyysss. Ok bubbye n maafkan aku sekiranya gambar2 di atas bisa membuatkan ayor lior korang meleleh hu..hu...

2 comments:

Najihah said...

bestnye makan2 ni...fevret aku gak sue....sure balik mesia malas nk masak dh...(",)

sue_eila said...

jiha..balikla mesia cepat leh makan byk2 n comfirm gemokkk cam aku hua..hua..