Oct 10, 2009

Doakan...

Aku menjenguk kejap jer nih...yelah setelah keadaan kesihatan yg agak membimbangkan dlm minggu ni..nape?

Tak tau nkkata camne, mula hari Selasa keaaan aku makin teruk, sakit perut n ari2 yg tersangat2..sampaika nkberjalan pun xleh, jln sikit dhnkpitam, bila baring, nkmengiring kiri or kanan terasa sakit sgt..aduhhh mmg teruk nangis aku.aku bg masa kt diri aku sampai Khamis coz ingat isebabkan ubat/ rahim makin nkmengecut..mmg kalau nkg hospital pun xlarat sgt n sebenarnya aku agak fobia jugak dgn segala kesakitan yg nurse n doct wat hari..sakit sesgt aku rasa, so disebabkan itu hubby ajak ke Hospital Pantai coz klinik pakar yg selalu aku g xbuka hr Khamis..just ambik ubat tahan sakit setelah aku xnak duk kt wad...watpe duk wad coz ptg esoknyer baru doctor ada. Apapun dhplan nk ke klinik pakar belakang rumah jer.

Tghhari tu hubby bw ke Klinik Pakar yg selalu aku pergi...bukan aku memilih tempat tetapi mmg aku sesuai kt sini.Biasalah scan semua2...seperti aku agak dahhh....mmg ada yg tertinggal...ye rahim aku xbersih lagi ada lg ketulan darah, so bincang dgn doctor n doctor bagi ubat untuk cuba keluarkan darah tu..apapun Isnin ni aku kena scan balik n tgk samada bersih or tak..kalau tak doctor akan wat D&C n aku setuju nkwat D&C kt sini...

Biarlah kuar duit tp aku puas hati n sakitnya biarlah sekali n xberulang2...kalau ikutkan mmg bengang sgt2 coz seingat masa kt hospital haritu pas doctor wat speculum yg menyakitkan aku tu..diorg (2 org doctor masa tu..n rasanya mcm doct pelatih!!)wat scan atas n bwh..bila aku tanya mmg xperlu D&C ke or dhbersih ke?..diorg jwb mmg kuar semua dh, xperlu wat D&C n siap kata rahim tertutup n lapisan darah menipis....So skrg ni pe cite, clear sgt aku nampak masa doctor kt klinik ni scan..belum doctor tu explain benda tu apa mmg aku dhtau n agak pun apa benda tu..ketul darah

So skrg ni aku just berdoa agar semuanya selesai Isnin nih..doakn ye kawan2. Lastly entry ni bukan aku nkmemburukkan Hospital Kerajaan coz apapun aku tetap kena gunakan perkhidmatan ni jugak kan yep mungkin kalau ada rezeki lg mayb bersalin kt situ gak kan ( n Jumaat ni pun mmg aku ada appointment wat Re Scan, tgkla kan apa aku nkckp nnti)....mayb nasib aku gak la walaupun ni la buat pertama kali menggunakan perkhidmatan hospital ni, dhterkena mcm ni n menjadi fobia gak skit...

2 comments:

Wife to Firdaus Ghazali said...

hi kak...tumpang lalu...seram baca kisah akak...saya da add blog akak ;p

sue_eila said...

hi azie..seram ek, tu yg agak fobia skrrg nih hu..hu..