Oct 22, 2009

Rindu Sama 'Dia'...

Tetiba jer aku terasa rindu sama 'dia', dhlama rasanya xjenguk 'dia' , last tengok 'dia' masa balik raya hari tu....Aku rasa 'dia' mesti rindu sama mama n abah 'dia' ini. Bukan taknak bagi 'dia' tinggal sama2 tapi mungkin 'dia' tidak selesa, asyik kena buli jer n yang kat rumah ni plak macam takleh nak ngam langsung dengan dia....

Masih aku ingat lagi, mula2 aku ambik 'dia' n bawa balik ke rumah pun..yang kat rumah rumah ni macam merajuk n langsung taknak manja-manjaan dgn kitorang, so kitorang mula terasa mayb dia malu or xselesa ada org lain selainnya.....dalam 7 bulan lebih gak kitorang cuba serasikan 'dia' tapi yg kat rumah ni still taknak kawan sgt..so akhirnya ambik keputusan hantar jer 'dia' ke kampung.

Bila Mak n abah aku tahu nkbagi duk dgn diorg apa lagi mmg suka sgt2...dibuatnya rumah n kediaman yg amat selesa untuknya..Alhamdulillah lega aku tengok 'dia' pun selesa duduk kt kampung n 'dia' mmg dimanjai dan disayangi oleh mak n abah aku, so skrg memang 'di'a rapat sgt dengan mak, bila mak wat keje pagi2 'dia' teman mak, petang2 plak abah suka kacau 'dia'...seronok aku tengok 'dia' gembira di kampung walaupun aku sedih terpaksa tinggalkan 'dia' n terpaksa rindukan 'dia'...tapi disebakan aku taknak kemanjaan yg dirumah ini semakin pudar maka aku relakan 'dia' dijaga dan disayangi oleh mak n abah aku...serius mmg yg dirumah ni amat jelous bila 'dia' ada..buktinya masa aku balik dr kampung n kt rumah ni dh taknampak 'dia', punyalah 'dia' happy n kemanjaannyer mula terserlah balik..langsung takde riak muka sedih or rindu kt 'dia'...eiiii sabar jelah aku, kunun ambik 'dia' nkbagi teman berkawan bila kitorang takde rumah tp rupanya lagi suka duk sensorang...agaknyer bahagia xyah kongsi2 makanan..almaklumlah kuat makan samapi perut tu dhmenggelebeh wakakaa....

Mesti korang tertanya-tanya siapa 'dia' yg aku rindui itu kannnnn .......................................................so dia adalah..........................................................................................................................................................


-
-
-
-
-
-
-
-
-

my cat yg sgt2 cantik n gebu.................SONIA.......

Gambar masa kt rumah ni.....



So ni la budak yang kt rumg suka merajuk taknak kawan dengan Sonia n taknak manja2 dgn kitorang masa Sonia ada


Sonic........bengal cat

4 comments:

Lady of Leisure said...

fulamak lawanya sonia.. gebu gitew...
sonic lak nampak solid, tapi bengal cat ni, corak sangat cantik kan..?

sue_eila said...

lady..
he..he..tu sebab mak n abah suka sgt bila sue nkbg sonia kt diorg but sonic ni senang diuruskan coz jenis short hair kan..tapi coraknyer mmg ramai yg suka tengok

Tihara said...

comel 2x

sue_eila said...

tiha,
tq2..comel mcm tuannyer jugak kan wakaka