Aug 23, 2009

[Part 2] - Operation

17 Ogos 2009

Ok sambung cite pasal operation lag...lepas operation tu n masa aku smapia wad mmg ada disediakan lucnch meal tp nurse xbagi makan lagi takut ada komplikasi mcm pernah aku operation dulu..muntah2 dgn teruknyer...so walaupun perut mmg lapar..kn sabarla gak kan..cuma nurse kata dlm 1/2-1jam nnti cuba minum dulu kalu ok lehla aku makan...so nktunggu 1/2 jam tu punyalah aku rasa lama...mmg xleh tahan lapar sgt2 so cukup jer 1/2 jam aku mintak air kt hubby he..he..alhamdulillah xde rasa nkmuntah then aku mintak nasi yg dh ada..buka2 lauk ayammmmm maaa...alamak takut lak aku nkmakan coz bg aku kn pantang gak menda2 gatal camni (walaupun aku tau kt mana2 hospital pun mmg xde pantang2 nih)..so nasibla aku ni flexible skit..leh gak jd vegetarian kan..so melantakla aku dgn sayur2 n buah2an yg ada...n ayam n nasi yg masih ada byk lg aku suruh je hubby habiskan he..he..korang tau tak sini yg bestnyer menu boleh dipilih sendiri nk western, vege,local semua ada...cuma untuk lunch tu mungkin diorg xsempat nktanya aku kan coz masa tu mayb aku di dlm bilik operation lg...disebabkan aku berpantang makan2 ayam ni, so utk dinner aku pilih meal yg ada ikan je...kalau aku xberpantang mmg wajib aku ambik western ayam grill tu hu..hu..terasa kerugiannya ha..ha..
Opsss sebenarnya aku xditahan wad n leh balik pd ptg tuh...cuma direhatkan sahaja di dlm wad...setelah doctor azlina check semua n aku dibenarkan balik...fuhh lega sgt leh rehat kt rumah, mmg boring gila la kalau duk kt wad kan...lama gak aku n hubby menunggu..dlm pkl 8.00 malam baru kitorang leh balik coz pihak hospital menunggu fax daripada pihak insuran untuk bayaran....terima kasih kepada Etiqa Insurance hu..hu...nasibla ada Etiqa Insurance yg hubby wat under LHDN itu, kalau tak susah gak la kan...sekali lagi thanks kepada hubby ku sayang kerana keperihatinanmu itu muah...muah :-)..so sblm balik nurse cabut jarum ditgn (tempat bius tuh) n disertakan dgn ini.......


appointment card......




24/8/2009..9.00 pm..appointment..xsilap doctor nktgk keadaan bekas operation tu n report pasal operation tuh..takutnyer mintak2 la xde apa2 kan



mc untuk merehatkan diri sepenuhnya di rumah :-)

dan ubat-ubatan yg malas aku nkambik gambarnyer...eiii xsuka tau ubat2 nih :p

2 comments:

Tihara said...

alahai..lame nye aku tak on9..pae kabar sue skrg..harap2 sihat di bulan ramadhan ni..same2 kite berdoa semuga hajat kite berdua akan tercapai begitu juga dgn insan2 lain senagkatan kita..amin

sue_eila said...

tu la..lama tiha menyepi nih..sihat ke?...ye la kan moga hajat kita semua dimakbulkan AMIN :-)